Klíma cső javítás

Szolgáltatásaink:

  • Törött, horpadt, belapult klímacső javítása
  • Klímacső készítés hozott minta vagy rajz alapján
  • Klíma csatlakozó pótlás, csere
  • Klíma gumicső roppantás

Törött, horpadt, belapult klímacső javítása:

Egy karambolban az autóklíma különösen veszélyeztetett, hiszen a klímahűtőt a hozzá vezető klímacsövekkel a jármű elején helyezik el, így akár egy kisebb koccanásnál is megsérülhet. Ilyenkor a hűtőközeget vezető klíma cső behorpad, belapul, megtörik. Ez akkor is gond lehet ha nem szivárog, mivel jelentősen csökkenhet a keresztmetszete. A javítás során a fém klímacső hibás részét kivágjuk, majd egy azonos anyagú és átmérőjű csövet behegesztünk, ezután minden esetben szárított nitrogénes nyomáspróba következik. A klímacső hegesztés minden esetben nagy tisztaságú acetilén lánggal történik.

   

Klímacső készítés hozott minta vagy rajz alapján:

Új klímacső készítésére általában a nehezen, vagy drágán beszerezhető alkatrészek esetén van szükség. Ilyenkor egy gyári, bontott, vagy általunk gyártott csatlakozóra építjük fel a klímacsöveket. Utólagos klíma beépítésnél is előfordul, hogy egyes csöveket egyediben kell elkészíteni.
 
 

Klíma csatlakozó pótlás, csere:

Ritkán, de előfordul, hogy a klímacsövön, vagy a kondenzátoron cserélni kell a klímacsatlakozót. A hegesztést ilyenkor is nagytisztaságú acetilénnel végezzük, majd a szárított nitrogénes nyomáspróba következik.

Klíma gumicsőroppantás:

Előfordul, hogy a gépkocsiban a klíma gumicső helytelen tervezés, szerelési hiba következtében túlságosan meghajlik, így a gumi idővel elfárad, megtörik. Szintén előfordul, hogy valamilyen baleset éri: kidörzsölődik, megég, elszakad, stb. A klíma gumicső nem javítható, minden esetben cserélni kell. Ilyenkor a gumi tövében a fém csövet elvágjuk, és új tömlővéget hegesztünk fel. Erre azért van szükség, mert az előző roppantásnál a tömlővég eldeformálódhatott, így sokkal biztonságosabb ha lecseréljük.
klímacső javítás -Gumicső roppantás A 2 db klíma gumicső a roppantáshoz szükséges alkatrészekkel. A képen jól látható, hogy mindkettő ugyanott tört el, ez ennek a gépkocsinak típushibája.
Gumicső roppantás A klíma gumicsőből kibontott csatlakozóról a régi tömlővéget levágtuk, mivel az előző roppantásnál károsodhatott. Az új tömlővéget hegesztéssel csatlakoztatjuk.
Gumicső roppantás A hegesztés acetilén lánggal.
Gumicső roppantás A javítandó klímacsőre felhegesztett új tömlővég
Gumicső roppantás A klímacső roppantás.