Egy benzin avagy gázolaj tartályt érhet sérülés, a fém tartály rozsdásodik.

  “Hab a tortán” hogy mostanában divatba jött bűnözői körökben, hogy kifúrják, kiszúrják a műanyag tankot pár liter eltulajdonításának reményében.

Megfúrt üzemanyag tank
 Mint láthatjuk, a tolvajok ezúttal is “alapos” munkát végeztek, 4 helyen is kifúrták a műanyag üzemanyag tartályt. Szerencse ha a tulajdonos még elindulás előtt felfedezi a kárt, rossz esetben a kocsi még néhány száz métert képes haladni, aztán váratlanul megáll – és tűzveszélyes!

 “A 32 éves mezőkovácsházi férfi és a 29 éves nő egy bérelt autóval a kelet-magyarországi megyéket járva sorozatosan csapolták meg parkoló autók üzemanyagtartályait, a lopott benzin nagy részét eladták. Őrizetbe vételük után elrendelték előzetes letartóztatásukat.
Az üzemanyagtolvajok az elmúlt hónapokban megfordultak Kecskeméten, Hajdúszoboszlón, Dunaföldváron, Nyíregyházán, Debrecenben, Hódmezővásárhelyen, Szentesen, Szegeden és több Békés megyei városban. A lopások száma százas nagyságrendű.”
Saját fejlesztésű technológiánkkal kiszerelés nélkül tudjuk javítani a szándékos rongálások okozta rongálásokat. A javítás gyors, ha a megbeszélt időpontban hozzák a gépkocsit – akár megvárható.
  A testre szabott “tartály páncél” felszerelésével pedig megelőzhető egy jövőbeli üzemanyag lopás – mely a járművet tűzveszélyessé és mozgásképtelenné tenné.
  Egy új üzemanyag tartály beszerzése költséges, időnként nem is egyszerű, de minek is, mikor javítható. Ezzel nem csak a pénztárcánkat kíméljük, hanem a környezetet is megóvjuk egy évszázadok alatt lebomló nagyméretű hulladéktól.