Műanyag lökhárító javítás- szolgáltatásaink:

Lökhárító javítás

A műanyag lökhárító karcolás, horpadás, esetleg törés sok helyről származhat. Lehet egy parkolói koccanás, a követési távolság helytelen megválasztása, hogy egy durvább esetet ne is említsünk. Ha az ön autójának lökhárítóján bármilyen sérülés van, cégünk saját fejlesztésű technológiájával gyorsan és szakszerűen rendbe hozza, és kívánságra újra fényezi. A javítás után ismét hibátlan és újszerű lesz, mintha mi sem történt volna. Küldjön nekünk egy fényképet a lökhárító sérüléséről, vagy telefonáljon, hogy egy precíz árajánlatot tudjunk adni a -műanyag lökhárító javítás -ra.

Törött műanyag lökhárító javítás:

Műanyag lökhárító javítás
A műanyag lökhárító javítás folyamata a lökhárító horpadás kimelegítésével kezdődik (ha van ilyen). A belső merevítő eltávolítása után a deformált helyet felmelegítjük, majd a hátoldalról egy speciális eszközzel visszanyomjuk eredeti formájába. Ezután a lökhárító repedés éleit összehúzatjuk egy saját fejlesztésű szerszámmal. Ha a lökhárító hőre lágyuló anyagból készült (pl. polipropilén, polikarbonát  stb.), akkor összehegesztjük. Ha hőre keményedő (pl. poliuretán, üvegszálas, stb.), akkor a repedés kikagylózása után üvegszál erősítésű ragasztóval javítjuk.

Műanyag lökhárító fényezés

Műanyag lökhárító javítás, fényezés
Az autógyárak napjainkra szinte kizárólag műanyagból készült lökhárítókkal hozzák forgalomba a gépkocsikat. Ezek könnyebben, olcsóbban gyárthatók, kisebb a súlyuk, áramvonalasabbak, és nem utolsó sorban jobban öltöztetik a négykerekűt. Azt is bátran kimondhatjuk, hogy a fényezetlen műanyag lökhárítók is kimentek a divatból. Szerencsére a festékgyárak is lépést tartottak a kihívással, így a megfelelő alapozók felvitele után a műanyag lökhárítóra ugyanolyan tartós fényezést készíthetünk, mint a fém karosszériára.

Horpadt, deformált műanyag lökhárító egyengetés a fényezés megsértése nélkül

Műanyag lökhárító javítás
A műanyag lökhárító javítás folyamata a lökhárító horpadás kimelegítésével kezdődik (ha van ilyen). A belső merevítő eltávolítása után a deformált helyet felmelegítjük, majd a hátoldalról egy speciális eszközzel visszaállítjuk eredeti formájába, mintha mi sem történt volna. Az eljárás előnye, hogy a fényezést nem károsítja.

Repedt lökhárító javítása fényezés nélkül


Letörött fülek, patentek pótlása, javítása

A műanyag lökhárítóknak a karosszériához rögzítésére általában fröccsöntött műanyag füleket, patentokat használnak. Ezek a koccanásnál gyakorta eltörnek, elvesznek. Cégünk jelentős készletet tart raktáron a legsűrűbben előforduló típusok rögzítő elemeiből. Ezeket ritkábban vásároljuk, az esetek többségében bontásból gyűjtjük. A beszerezhetetlen típusok közül jó néhányat saját gyártásból pótolunk.

 

Lökhárító hiányzó részeinek pótlása

 Drágább, esetleg beszerezhetetlen lökhárítók esetén gyakran kérik a hiányzó, elveszett részek pótlását. A bal oldali diavetítésen látható Mercedes “A” első lökhárítójának egy része letörött, elveszett, tulajdonosa kérte a pótlását. A műanyag lökhárító másik oldalának tükrözésével legyártottuk a hiányzó rész, behegesztettük a helyére, majd profil fésű segítségével ellenőriztük a szimmetriát.

   

Belső merevítő egyengetés, javítás:

A műanyaglökhárító javítás -nak nem ritkán ez az első momentuma. Gyakran hőre lágyuló műanyagból készülnek, ugyanabból, mint a lökhárító maga, és hegesztéssel egyesítik a két darabot. A hőre keményedő lökhárítók belső merevítője is általában ugyanebből készül, vagy manapság már ritkábban acéllemezből. A merevítő javításának technológiája nagyrészt megegyezik a lökhárítójavítás árával. Díszléc pótlás. A díszlécek általában krómozottak, javításuk csak nagyon indokolt esetben gazdaságos. Célszerűbb bontásból, gyári alkatrésszel, vagy utángyártásból pótolni.

Ködlámpa beépítés:


Az ehhez hasonló megoldásokkal általában akkor találkozunk, ha az ügyfél idő vagy pénz hiányában nem vitte szakszervizbe a lökhárítót, inkább házi megoldással próbálkozott. Az adott körülmények között ez nyilván jó döntés volt, a gond csak az, hogy ez tetemesen megnöveli a teljes helyreállítás költségét. Hiszen először el kell távolítani az ideiglenes rögzítő elemeket (példánkban a popszegecseket). Ezután következhet a számos lyuk befoltozása, és csak ezután az érdemi munka. Ezért azt tanácsolnánk kedves ügyfeleinknek, hogy amennyiben lehetőségük van rá, rögtön szakemberhez forduljanak.

Műanyag lökhárító javítás gyakran ismételt kérdései (Műanyag lökhárító javítás GYIK)

Minden lökhárító javítható?

Igen, illetve a sérülés mértékétől függ. De különbséget kell tenni anyaguk szerint is. A hőre lágyuló anyagból készült lökhárítók rugalmasak, ugyanakkor hajlamosak ütközéskor jelentősen deformálódni, nyúlni. Ha így történt, a lökhárító javítása eléggé problémás. A hőre keményedő műanyagok – például üvegszálas poliészter – lényegesen merevebbek, ridegebbek, inkább törnek. Ezen műanyag lökhárítók javításánál tényleg csak a türelem (és a pénztárca) szab határt.

Mennyire tartós a műanyag lökhárítók fényezése? Én azt hallottam, a műanyag elég hamar ledobja a festéket.

Régebben ez valóban problémás volt. Az anyagukban színezett, fényezés nélküli lökhárítók felülete formaleválasztós volt, így azt nagyon gondosan kellett csiszolni, alapozni. Szerencsére a festék gyárak lépést tartottak a kihívással. Manapság szinte csakis fényezett lökhárítót szerelnek a gépjárművekre.

Mennyire megbízható egy lökhárító hegesztése?

Mi élettartam garanciát vállalunk rá. Ez azt jelenti, hogy amennyiben a mi javításunk bizonyul nem megfelelőnek, ingyen javítjuk. Ez alól persze kivételt képez, ha a lökhárítót ismételten ütés érte, az autó karambolozott.

Mennyibe kerül egy törött, horpadt lökhárító javítása?

Erre így sajnos nem lehet korrekt választ adni. Hiszen ez függ a sérülés módjától, a lökhárító anyagától. Például egy éles peremű horpadás sokkal nehezebben egyengethető, mint a lágyabb. Vagy mennyire repedt a lökhárító, hiányzanak-e belőle darabok, stb. Azt javasoljuk, hogy fényképezzék le, küldjék ezt el nekünk, s mi gyakorlatunk alapján valószínűsíteni tudjuk a nem látható sérüléseket is, például a lökhárító belső merevítőjének deformációját, letörött fényszóró fül, zárhíd, stb. Így már sokkal korrektebb becslést tudunk adni a műanyag lökhárító javítás várható költségéről.

Ha leszerelik a lökhárítót, tudom azért használni az autómat? Nem büntet meg a rendőr?

A műanyag lökhárító javítás ideje alatt természetesen használhatja a gépkocsiját. Amennyiben a rendszám a lökhárítón volt, úgy ideiglenesen elhelyezzük más, jól látható helyen. De mindenképp érdemes figyelembe venni, hogy a lökhárító nyújtotta ütközésvédelem ilyenkor hiányzik. A másik probléma, különösen az első lökhárító javításakor, hogy a fényszó, klíma, stb. fokozott mértékben csábít egyes “gyűjtő hajlamú” embereket.

Mennyi ideig tart a lökhárító leszerelése illetve felszerelése?

Az gyorsan megy. Ha a megbeszélt időpontban érkezik, akkor maximum 30 perc.