Spoyler javítás műanyag ragasztással

Szolgáltatásaink:


Bizonyos műanyagok nem, vagy csak nagyon rosszul hegeszthetőek, viszont jól ragaszthatóak. Értelemszerűen ide kell sorolni a hőre keményedő műanyagokat, mint például az üvegszállal erősített poliésztert, epoxit. Egyes hőre lágyuló műanyagok bár hegeszthetőek, de célszerűbb ragasztani, pl. PVC csövek, plexi. A műanyagoknak rendkívül nagy a hőtágulása, így hegesztésnél nagyon vetemednek. Ez különösen vékony falú tárgyaknál okoz nagy gondot, mint például a motorkerékpár idomoknál.

Szintén indokolt lehet a műanyag ragasztás kisebb pótlásoknál, mint például egy letörött, elveszett fül egy motor spoylerén. Ezt hegesztéssel kivitelezni nagyon időigényes, teljességgel gazdaságtalan.

Hőre keményedő műanyagok ragasztása:

A hőre keményedő műanyagok nem hegeszthetőek, viszont többnyire ragaszthatóak. Leggyakrabban az üvegszál erősítésű poliészterből, epoxiból készült munkadarabokkal fordulnak hozzánk

Lotus karosszéria javítás műanyag ragasztással

Műanyag karosszéria javítás műanyag ragasztással

Ezt a Lotus már nem először ütközött, a jobb elejét szinte nulláról kellett újjáépítenünk. Szerencsére üvegszálas poliészterrel kitűnően ragasztható, újrafényezve olyan lesz mint újkorában.

Elveszett alkatrészek pótlása

Öreg autók felújításánál gyakran találkozunk törött, hiányos műanyag alkatrészekkel. Ha egy új darab beszerzése túl drága, bonyolult, vagy tán nem is lehetséges, akkor mindenképp indokolt a javítás.

Műanyag hajó beszakadt orrának javítása ragasztással:

  • A beszakadt orr-rész megtisztítása, kihabosítása.
  • Hab méretre csiszolása.
  • Üvegszálas poliészter rétegek laminálása, formára csiszolása
  • Fényezés

Üvegszálas lökhárító javítása műanyag ragasztással

Üvegszálas műanyagból készült lökhárítóval széria autókon nem igazán találkozunk, mivel eléggé drága a sorozatgyártásuk, és a törésteszteken sem szerepelnek túl jól. Nagy előnyük viszont, hogy egyedi, vagy kis szériás darabok aránylag olcsón legyárthatóak, így a tuning műhelyek előszeretettel alkalmazzák ezt a gyártási technológiát. Ragasztással kiválóan javíthatóak, a javított részeken a felhordott plusz rétegeknek köszönhetően általában erősebbek mint eredetileg.